پنج‌شنبه, 3 فروردين 1402

مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز

  • ساعت : ۹:۳۵:۵۶
  • تاريخ :
     ۱۴۰۱/۱۲/۲۷ 
  • کد خبر : ۱۸۳۸۱۱
روابط عمومی مرکز هراز خبر داد:
دوره ی آموزشی كشت مكانیزه و مكانیزاسیون برنج در استان گلستان با همكاری و تدریس كارشناسان مركز ترویج و توسعه تكنولوژی هراز برگزار گردید

به نام خدا

 

دوره ی آموزشی کشت مکانیزه و مکانیزاسیون برنج در استان گلستان با همکاری و تدریس کارشناسان مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز برگزار گردید

 

بنا به درخواست مدیریت ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان کارگاه آموزشی " کشت مکانیزه و مکانیزاسیوم برنج" با هدف ارتقای دانش فنی کشاورزان کلیدی استان و کارشناسان پهنه مراکز خدمات کشاورزی با مشارکت مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز در سالن اجتماعات سازمان جهاد کشاورزی گلستان در تاریخ­­ 14/12/1401 برگزار گردید. در این کارگاه دو روزه برنامه های زیر با همکاری و تدریس کارشناسان مرکز هراز به شرح ذیل به اجرا درآمد.

 

الف. برگزاری کارگاه آموزشی کشت مکانیزه برنج

تدریس این دوره را آقای مهندس کارگران رئیس مرکز، دکتر جلالی معاون برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی مرکز و آقای مهندس نیک نژاد رئیس گروه تکنولوژی زراعی مرکز برعهده داشتند. در این دوره آموزشی که با حضور بیش از 40 نفر نفر از کشاورزان کلیدی و کارشناسان پهنه مراکز خدمات کشاورزی این استان برگزار گردید، ابتدا آقای مهندس کارگران در خصوص اصول و شیوه­ های پرورش نشای جعبه­ ای برنج و سپس آقای دکتر جلالی نکاتی را در خصوص بحران آب در ایران و استان گلستان و روشهای مدیریت بهینه مصرف آب در کشت برنج مطالبی را بیان داشتند. در پایان آقای مهندس نیک نژاد در خصوص اهمیت و شیوه تولید بذر خود مصرفی توسط کشاورزان و اهمیت و جایگاه اکوتوریسم در استان گلستان به ایراد سخنرانی پرداختند.  

 

ب. بازدید از مزرعه پایلوت جهت اجرای سیستم آبیاری نواری ( تیپ)

در تاریخ 14/12/1401 بازدیدی از مزرعه پایلوت برای اجرای پروژه سیستم آبیاری نواری ( تیپ) واقع در مزرعه کتول از توابع شهرستان علی آباد کتول توسط کارشناسان مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز صورت پذیرفت. در این بازدید که با حضور آقایان مهندس کارگران رئیس مرکز، دکتر جلالی معاون برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی مرکز، مهندس آقاگل زاده رئیس گروه مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی مرکز و مهندس نیک­نژاد رئیس گروه تکنولوژی زراعی مرکز و جمع زیادی از کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی گلستان، مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان و دیگر مراکز صورت پذیرفت، ابتدا کارشناس هندی (از شرکت خصوصی Jane Irrigation systems Ltd) به همراه کارشناس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به معرفی تکنولوژی آبیاری نواری ( تیپ) برای برنج با سیستم کشت مستقیم پرداختند و مزایا و معایب آن را نیز بیان داشتند. سپس با مشارکت در بحث یاد شده، ضمن بررسی دقیق فرصتها و تهدیدها در اجرای این پروژه در استان گلستان و ایران مطالبی ارائه گردیده است. در این مباحث آقای مهندس کارگران و دکتر جلالی به ارائه دیدگاه های خود در این خصوص پرداختند . در پایان نیز آمادگی مرکز برای مشارکت در اجرای این پروژه به صورت پایلوت در استان مازندران به آقای مهندس سهرابی مجری این طرح در وزارت جهاد کشاورزی اعلام گردید.

 

ج. بازدید از پایلوت اجرای بتن پارچه ای

در تاریخ 15/12/1401 بازدیدی از پروژه لاینینگ کانال آبیاری با استفاده از بتن پارچه ای الیاف ­دار واقع در روستای شفیع آباد فندرسک از توابع شهرستان علی آباد کتول توسط کارشناسان مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز صورت پذیرفت. در این بازدید که با حضور آقایان مهندس کارگران رئیس مرکز، دکتر جلالی معاون برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی مرکز، مهندس آقاگل زاده رئیس گروه مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی مرکز و مهندس نیک­نژاد رئیس گروه تکنولوژی زراعی مرکز صورت پذیرفت، مسئول اجرای پروژه توضیحات مبسوطی در خصوص این نوع پوشش بتنی بیان کردند. مقرر شد همکاری آینده بین قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص) و مرکز در خصوص توسعه و ترویج این نوع پوشش در لاینینگ کانالها صورت پذیرد. . از مزایای استفاده از بتن پارچه‌ای در پوشش کانال‌های آبیاری می توان به سرعت اجرای بالا (امکان اجرای 200 مترمربع در ساعت)، سهولت نصب و اجرا و امکان وابستگی کمتر به عوامل انسانی ماهر حین اجرا را برشمرد. همچنین عدم نیاز به ماشین‌آلات حمل بتن، تجهیز حداقلی کارگاه، کاهش هزینه ساخت و بهره‌برداری به میزان حدود 50 درصد و مقاومت در برابر پارگی و تخریب ناشی از ریشه گیاهان و رشد علف از دیگر برتری‌های این روش نسبت به روش‌های مرسوم و سنتی است. از کاربردهای این روش در حوزه کشاورزی می‌توان به پوشش کانال‌های آبیاری، پوشش استخر ذخیره آب و ترمیم کالورت و آبگذر اشاره کرد.

 

د. برگزاری دوره آموزشی مکانیزاسیون برنج

کارگاه آموزشی " مکانیزاسیون برنج" با هدف ارتقای دانش فنی کشاورزان کلیدی استان و کارشناسان پهنه مراکز خدمات کشاورزی با مشارکت مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز در مزرعه کتول از توابع شهرستان علی آباد کتول در تاریخ­­ 15/12/1401 برگزار گردید. تدریس این دوره را آقای مهندس کارگران رئیس مرکز و آقای مهندس آقاگل زاده رئیس گروه مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی مرکز برعهده داشتند.

در این دوره آموزشی که با حضور بیش از 50 نفر از کشاورزان کلیدی و کارشناسان پهنه مراکز خدمات کشاورزی این استان برگزار گردید، ابتدا آقای مهندس آقاگل زاده در خصوص اصول مکانیزاسیون و آشنایی با ماشینهای ویژه کشت برنج نکاتی را بیان داشتند. سپس آقای مهندس کارگران شیوه­ پرورش نشای جعبه­ای برنج را به صورت عملیاتی تشریح نمودند.

 

روابط عمومی مرکز هراز

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها