اثر زمان نشاكاری بر عملكرد شلتوك و صفات فیزیولوژیك در مرحله پر شدن دانه ارقام برنج
دكتر حاتم حاتمی
آقای دکتر حاتم حاتمی رئیس گروه آموزش و ترویج مركز ترویج و توسعه تكنولوژی هراز
به نام خدا
پذيرش و چاپ مقاله علمي- پژوهشي آقای دکتر حاتم حاتمی رئیس گروه آموزش و ترویج مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز با عنوان اثر زمان نشاكاري بر عملكرد شلتوك و صفات فيزيولوژيك در مرحله پر شدن دانه ارقام برنج
مقاله ی علمی پژوهشی با عنوان اثر زمان نشاكاري بر عملكرد شلتوك و صفات فيزيولوژيك در مرحله پر شدن دانه ارقام برنج به همت آقای دکتر حاتم حاتمی رئیس گروه آموزش و ترویج مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز و با همکاری غلامرضا محسنآبادي، مسعود اصفهاني، بهمن اميري لاريجاني و علي اعلمي به مجله بهزراعي كشاورزي پرديس ابوريحان- دانشگاه تهران ارائه گردید که مورد پذیرش قرار گرفته و چاپ شد.
در این مقاله ی علمی پژوهشی با توجه به نقش انتقال مجدد ماده خشك و سرعت و مدت پر شدن دانه در عملكرد دانه و تاثيرپذيري اين صفات از شرايط مختلف محيطي، هدف از انجام پژوهش حاضر ضمن مقايسه ارقام برنج از نظر صفات ياد شده، اثر زمانهاي نشاكاري بر اين صفات و نيز نقش انتقال مجدد در تامين ماده خشك دو گروه برنج بومي و اصلاح شده مورد بررسي قرار گرفت.
نتايج نشان داد افزايش دما در مرحله رشد رويشي با افزایش دماي تجمعي، كاهش تعداد پنجه موثر را به همراه داشت و اين امر باعث افزايش سرعت پرشدن دانه و كاهش مدت پرشدن دانه و محدوديت انتقال مجدد گرديد و عملكرد شلتوك كاهش يافت.
روابط عمومی مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز