دوره آموزشی ملی دو روزه ارتقاء مکانیزاسیون و بانک نشاء در زراعت برنج در مرکز هراز برگزار شد
پیرو هماهنگیهای به عمل آمده فیمابین مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز و معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، دوره آموزشی ملی دو روزه ارتقاء مکانیزاسیون و بانک نشاء در زراعت برنج با حضور کارشناسان مسئول برنج استانهای مازندران، گیلان، گلستان و ستاد وزارت جهاد کشاورزی در روزهای سهشنبه و چهارشنبه 2 و 3 بهمنماه سال جاری در مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز برگزار شد.
در روز آغازین و افتتاحیه این دوره، پس از تلاوت قرآن کریم و سرود ملی، مهندس کارگران، رئیس مرکز هراز ضمن عرض خیرمقدم به حاضران، به معرفی و ترسیم سیمای مرکز هراز پرداخت. ایشان در ادامه، اهمیت ارتقاء مکانیزاسیون در بخش کشاورزی و به ویژه در زراعت برنج را مورد توجه قرار دادند و به تأثیرات مثبت این موضوع در افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای تولید اشاره کردند.
سپس مهندس باقری، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران، ضمن تشکر و قدردانی از میزبانی مرکز هراز، اهمیت برگزاری اینگونه دورههای آموزشی را مورد تأکید قرار دادند. ایشان با اشاره به چالشهای موجود در بخش کشاورزی، بهویژه در تولید برنج، بر لزوم ارتقاء مکانیزاسیون و استفاده از فناوریهای نوین تأکید کردند و گفتند که این دورهها فرصتی طلایی برای ارتقاء سطح علمی و فنی کارشناسان و کشاورزان است.
در ادامه این دوره آموزشی، در روز اول، مهندس نیکنژاد، رئیس گروه تکنولوژی زراعی مرکز هراز، بهعنوان مدرس دوره، به موضوع پرورش نشاء و بانک نشاء برنج پرداختند. ایشان با ارائه مباحث علمی و کاربردی، نحوه مدیریت و بهینهسازی فرآیندهای پرورش نشاء را به حاضران آموزش دادند و تأکید کردند که استفاده صحیح از بانک نشاء میتواند نقشی حیاتی در بهبود عملکرد زراعت برنج ایفا کند.
همچنین دکتر محمدیان، عضو هیات علمی مؤسسه برنج کشور، به تشریح اهمیت تغذیه در مرحله نشاء و ابتدای فصل رشد برنج پرداختند. ایشان با بیان نکات کلیدی در خصوص تأمین نیازهای غذایی گیاه در این مراحل حساس، راهکارهایی برای بهبود رشد و توسعه اولیه برنج ارائه دادند و بر لزوم توجه به تغذیه بهعنوان یکی از ارکان موفقیت در تولید برنج تأکید کردند.
در روز دوم این کارگاه، دکتر سلطانی، عضو هیات علمی مؤسسه برنج کشور، به موضوع اهمیت بذر در تولید برنج پرداختند و تأکید کردند که انتخاب و استفاده از بذر با کیفیت میتواند تأثیر بسیاری بر بهبود عملکرد و کاهش ریسکهای کشاورزی داشته باشد.
همچنین دکتر خسروی و دکتر مجیدی، اعضای هیات علمی مؤسسه تحقیقات برنج کشور، به بررسی مسائل ضدعفونی، آفات و بیماریهای ابتدایی فصل برنج پرداختند. آنها با ارائه روشها و تکنیکهای نوین در مدیریت بیماریها و آفات، اهمیت پیشگیری و درمان بهموقع را برای حفظ سلامت مزرعه و افزایش عملکرد تولید برنج توضیح دادند.
این کارگاه دو روزه با جمعبندی مباحث ارائهشده و بحثهای کارشناسی در خصوص ارتقاء مکانیزاسیون، بانک نشاء و مسائل مرتبط با زراعت برنج به کار خود پایان داد. امید است که نتایج این دورهها در بهبود عملکرد و افزایش بهرهوری کشاورزی استانهای شمالی کشور مؤثر واقع شود.
روابط عمومی مرکز هراز



